parallax background

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Onko katto kestävä?
Stretch-katto huomattavasti kestävämpi, kuin mitä voisi kuvitella. Olemme viimeisen vuoden aikana korjanneet vain yhden rikkoutuneen katon, joka sekin hajosi oven vaihdon yhteydessä, naulaisen karmin osuessa katon pintaan. Katto kestää tylpät osumat ja ihminen voi kävellä katonpäällä asennuksenjälkeen. Teräviä esineitä katto ei kestä (sama ongelma kaikissa kattomateriaaleissa) Tästä videosta näkee, miten kestävä materiaali stretc-kalvo on.


Mitä rikkoutuneelle katolle voi tehdä?
Katon rikkoutuessa on rikkoutunut kohta teipattava mahdollisimman nopeasti ja tilattava asentaja tekemään katon korjaus. Mikäli rikkoutunut kohta on lähellä reunaa, voidaan vaurioitunut kohta leikata pois ja liimata harppuuna uudestaan, jolloin korjauksesta ei jää minkäänlaista jälkeä. Mikäli kalvo on rikkoutunut keskemmältä, on se mahdollista paikata. Mikäli reikä on iso tai erittäin näkyvällä paikalla voidaan tilata uusi kangas vanhoilla piirustuksilla. Kalvon vaihto sujuu nopeasti, koska seinän alumiiniprofiilit on jo asennettu.
Onko hankala pitää puhtaana?
Stretch katto on helppo pitää puhtaana pyyhkimällä mikrokuituliinalla ja käyttämällä Stretch-katon puhdistusainetta. Stretch-katto ei ime likaa itseensä, joten puhdistus on vaivatonta eikä kattoon jää tahroja.
Voiko käyttää suihkutiloissa?
Stretch-katto sopii erinomaisesti kosteisiin tiloihin suihkutilat, uimahallit ja kylpylät (mm.Viking Spa Pärnussa http://viiking.ee/fi/vesi-ja-saunakeskus/vesi-ja-saunakeskuksen-hinnasto/#lg=1&slide=0). Materiaali on antibakteerinen eikä siinä elä home tai muut kasvustot. Stretch-kattoa ei tarvitse erikseen käsitellä kosteussuojalla tai vesi-eristää.
Voiko stretch-kattoon asentaa riippuvalaisimia?
Stretch-kattoon voi asentaa käytännössä minkälaisia valaisimia tahansa. Katon alle asennetaan asennuspohja, johon valaisin kiinnitetään. Kalvoon tehdään läpivienti valaisimen kiinnitystä varten.
Voiko stretch-katon asentaa ulkotiloihin esim. terassille?
Tavallista stertch-kattoa ei suositella asennettavaksi ulos, mutta Vecta Designilta löytyy Samba tekstiilikatto, joka soveltuu myös ulkoasennuksiin. Samban pintaan voi myös printata.
Haittaako takka stretch-katon asennusta?
Pääsääntöisesti ei haittaa. Lämpötila tasaantuu huoneilmassa niin nopeasti, että katon korkeudella lämpötila ei ylitä enää 55 astetta joka vaaditaan, että katto alkaa venymään.
Kuinka paljon stretch-katto vaatii tilaa?
Katto putoaa minimissään 2cm. Tämän tilan voi käyttää hyväksi esimerkiksi viemällä sähköpiuhoja yms vanhan katon pinnassa esim valaisimen paikkaa vaihdettaessa.
Kuinka paljon valokatto tarvitsee tilaa?
Minimitila mitä valaisimille vaaditaan, on noin 70mm.Valokatossa on aina parempi mitä enemmän on tilaa. Enemmän tilaa antaa tasaisemman valon ja enemmän valaistusvaihtoehtoja.
Riittääkö perforoitu katto huoneen akustointiin, vai tarvitaanko sen lisäksi mattoja tms?
Mikäli katon yläpuolella on käytetty absorptiolevyjä (60% katon pinta-alasta riittää) ei tarvita mitään muuta akustointia. Useasti riittää pelkkä perforoitu stretch-katto.

Onko sinulla lisäkysymyksiä? Kysy alla olevalla lomakkeella!