parallax background

VECTA TUOTTEET

MIKÄ ON STRETCH-KATTO?Stretch-katto on PVC-tyyppinen kalvo, joka pingotetaan lämmön avulla huonetta kiertävään alumiiniprofiiliin.

Stretch-kalvo on yksilöllinen kattoratkaisu ja jokainen katto tehdään tehtaalla mittojen mukaan. Kalvo itsessään on 8% pienempi kuin valmis katto, mutta kalvo venyy lämmön noustessa yli 50 asteen. Stretch-kalvoon on hitsattu tehtaalla ns harppuuna, joka kiinnittää kalvon alumiiniprofiilin lukitusuraan. Kalvo kutistuu viilentyessään, jolloin pinnasta tulee täysin virheetön. Katon asennuskorkeus määritetään alumiiniprofiilien asennuskohdalla, joten katon yläpuolelle voi jättää ilmastointiputket, piuhoitukset yms. Katto asennetaan asiakkaan toivomaan korkeuteen. Näin ollen myöskään alaslaskuissa ei tarvitse tehdä runkorakenteita.
Vecta Design stretch-kattoja on saatavilla lukuisia eri väri ja materiaalivaihtoehtoja. Materiaaleina ovat kiiltävä, matta, satiini, läpikuultava ja metallihohto. Kaikkiin materiaaleihin voidaan printata kuvia.
Vecta Design stretch-katot ovat turvallisia käyttää myös kosteissa tiloissa. Stretch-katoissa eivät kasva pieneliöitä se ei homehdu eikä allergisoi. Kosteus ei aiheuta katossa minkäänlaisia muutoksia.

Vecta Design stretch-katto on uskomattoman kevyt. Paino on vain 240g/m2 ja se on kevyempi kuin mikään muu sisäkattomateriaali. Kevyt rakenne minimoi raketeille aiheutuvan rasituksen. Vecta Design stretch-katot ovat BS1D0 ja BS2D0 paloluokiteltuja.

Stretch-kattoja on asennettu Euroopassa jo 40 vuotta. Vecta Design tarjoaa tuotteilleen 10 vuoden takuun.

Stretch-katto on materiaalina erinomainen, koska se on erittäin nopea asentaa, eikä huonetta tarvitse edes tyhjentää huonekaluista. Katto asennetaan yhdessä osassa eikä asennuksessa synny lainkaan sotkua, eikä jätettä.

Stretch-katot ovat huoltovapaita eivätkä vaadi mitään korjaus tai huoltotoimenpiteitä. Katto puhdistetaan tarvittaessa erikoispesuaineella ja mikrokuituliinalla.

Perforoitu Stretch-kalvo (akustointi)Perforoidusta katosta on kuluneen vuoden aikana tullut suosituin tuotteemme. Uusissa omakotitaloissa varsinkin olohuoneet ovat usein korkeita ja niissä on paljon lasipintaa, joka aiheuttaa kaikumista. Usein akustointi on sekä kallista että esteettisesti vähemmän silmää hivelevää. Perforoidulla stretch katolla tämä ongelma saadaan korjattua hyvin huomaamattomasti ja kohtuullisella hinnalla. Mattavalkoista stretch-kattoa ei erota kipsikatosta ellei virheetöntä pintaa huomioida.
Vecta Design perforoitu stetch katto on erinomainen ratkaisu tilan akustointiin.
Perforoidussa stretch kalvossa on 300 000 halkaisijaltaan 0.15mm reikää/m2. Vaikka 17% kankaan pinnasta onkin avonaista tilaa ei katossa olevia reikiä näe paljaalla silmällä metrin etäisyydeltä.

Suosittelemme perforoidun katon alle ääntä imevän absorptiolevyn levyn asennusta, jolloin päästään ISO 11654 standardin mukaiseen äänenvaimennusluokkaan A.

Perforoidun stretch-katon alle voi tehdä huomaamattoman kaiutinasennuksen esim. monihuonejärjestelmää tai kotiteatteria varten. Perforoitua kangasta voi käyttää myös kotiteatterin valkokankaana jolloin kaiuttimet saadaan asennettua kankaan taakse.

SaneerauskohteetHuonokuntoisen katon kunnostamiseen menee usein saman verran aikaa, kuin koko muun huoneiston pintaremonttiin.
Stretch-katto on erinomainen vaihtoehto vanhan katon kunnostamiselle.

Stretch-katto on erittäin siisti ja nopea asentaa. Asennuksesta ei synny jätettä eikä katon asennusta varten tarvitse suojata paikkoja tai siirtää huonekaluja. Katon asennus onnistuu usein työpäivän aikana.
Stertch-katon asennus ei vaadi pohjatöitä ja valmis pinta laskee vain 20mm eli vanhaa kattoa ei tarvitse purkaa alta. Valaisinten paikkojen vaihtaminen käy myös näppärästi vetämällä piuhat pinta-asennuksena vahaan kattoon.

Alla kuva olohuoneesta jonka vanha huonokuntoinen mdf paneeli poistettiin ja tilalle asennettiin mattavalkoinen stretch-katto. Tässä vaiheessa puolet katosta valmiina. 35M2 olohuoneen katon asennus tapahtui yhdessä päivässä.
Stretch-katon etu on myös siinä, että katon saa tarvittaessa avattua ja suljettua uudestaan. Alla olevassa kuvassa on sama kohde noin vuotta myöhemmin, kun olohuoneeseen päätettiin asentaa kotiteatteri kunnon äänentoistolla ja projektorilla. Asennusta varten stretch katto avatiin ja alle tehtiin tarvittavat piuhoitukset, asennettiin efektikaiuttimet stretch-katon alle ja samalla tuotiin piuhat takakaiuttimille. Tämän jälkeen katto kiinni asennus oli valmis.